GRATIS FRAGT
ved køb over 999 DKK
FREMRAGENDE TRUSTPILOT
HURTIG LEVERING
1-3 hverdage

Borddækning til konfirmation

I dette indlæg vil vi gennemgå alt hvad du skal vide, når du er ansvarlig for borddækningen til en konfirmationsfest. Du vil bl.a. finde inspiration til produkter, gode ideer til borddækningen, samt diverse tips som kan hjælpe dig med at lave en rigtig fin bordopdækning, som passer til festens stemning.

Når dåben skal bekræftes og unge mennesker træder ind i de voksnes rækker, så er det en gammel dansk tradition, at fejre det med en stor fest, hvor familie og venner bliver inviteret. Her vil der blive spist mad, uddelt gaver og fremvist taler for – gerne i et telt ude i haven eller et booket festlokale. Det er en unik og vigtig begivenhed, som konfirmanden har glædet sig længe til, så derfor er det selvfølgelig vigtigt, at der bliver gjort meget ud af den.

Ligesåvel som der er mange der vælger at lade sig fejre med en konfirmation, så er der også mange der lader sig fejre med en “nonfirmation” – altså, hvor man udelader den religiøse del af konfirmationen, men blot fejrer at man træder ind i de voksnes rækker.

Tallerken med pynt

Som forælder eller pårørende til barnet er det ofte ens job at tage sig af alle de praktiske ting i forbindelse med konfirmationen (eller nonfirmationen). Det inkluderer bl.a. invitationer, musik, koordinering af taler, booking af festlokale og meget mere. Eftersom gæsterne nok kommer til at sidde til bords og spise sammen meget af tiden under festen, så er borddækning selvfølgelig også et vigtigt punkt på listen.

Faktisk, så siger videnskaben, at en flot borddækning rent faktisk gør, at man får en bedre madoplevelse. Derfor kan det betragtes som et win-win for alle festens seværdigheder, at gøre noget ud af det.

I Villa Boheme har vi et stort udvalg af interiør til borddækning som passer godt til en konfirmation, hvilket bl.a. inkluderer hørduge, mundservietter, fyrfadsstager og forskellige dekorationer. I dette indlæg vil du finde inspiration og gode ideer til produkter, som passer godt til borddækningen til en konfirmationsfest.

Tips og gode ideer

Før vi dykker ned i de specifikke duge, dekorationer og servietter, så vil vi gennemgå nogle enkelte tips og tricks, som kan hjælpe dig med at få ethvert bord til konfirmationen til at stråle.

Det kan faktisk være en god ide at inddrage konfirmanden i noget af planlægningen, da han eller hun helt sikkert har nogle stærke meninger til hvordan festen skal forløbe og hvordan tingene skal se ud.

 

Sådan dækker du et bord til konfirmation

Der er nogle helt bestemte regler til borddækning, som gælder til alle slags formelle arrangementer, og som det er godt at have styr på, inden man begynder at dække bordet.

Inden du dækker bordet, så er det selvfølgelig vigtigt at dugen ikke har krøller og at bestikket er rent. Når bordet dækkes, så skal knivene lægges til højre for tallerkenen med spidsen indad, og gaflerne lægges til venstre. I skal højst sandsynligt have flere retter med mad, og derfor skal der være flere sæt bestik for hver gæst. Det bestik som bruges først skal ligge yderst, herefter bevæger man sig indad mod tallerknen for hver ret. Bestik som skal bruges til desserten, som f.eks. kagegaffel og en lille ske, skal ligge ovenover tallerknen.

Borddækning med bordløber

Når du placerer glassene, så er det skik, at de bliver sat i en rækkefølge, så man først bruger det glas der står yderst til højre og så bevæger sig mod venstre. Det betyder, at glasset længst til højre skal være et hvidvinsglas, herefter et rødvinsglas, og til sidst et vandglas.

Servietterne placeres ovenpå tallerknerne. Du kan vælge at folde dem på rigtig mange forskellige måder, for at give borddækningen et unikt look. Du kan klikke her for at se en guide i hvordan man folder servietter.

Der er lidt friere regler ift. når du skal lave bordkortet og hvordan det skal sættes på bordet. På traditionel vis kan man skrive gæstenavnet på en foldet papirlap og placere den på servietten oven på tallerknen eller ved siden af vandglasset. Hvis man har mod på det, så kan man også være kreativ og gøre lidt mere ud af det ved f.eks. at skrive gæstenavnene på fyrfadslys, blade fra haven, eller noget helt andet.

Det er vigtigt at der er lidt hulrum til hver gæst når de sidder ned. Derfor må du gerne placere stolene, så hver gæst i hvert fald har ca. 60 centimeters plads.

Borddug

Når du nu har fået styr på at dække bordet, så er det på tide at finde ud af, hvad det skal dækkes med.

Det er meget typisk at vælge en hvid polyester dug til en konfirmationsfest, da den ikke stjæler fokusset for de resterende genstande på bordet. Problemet er blot, at hvide polyester duge meget nemt får tydelige pletter under middagen, som kan være svære at vaske af. Derudover kan man finde mange andre slags bordduge, som er flottere og skiller sig mere ud.

Hørduge er både elegante og slidstærke, og derfor er denne type duge rigtig velegnede til konfirmationsfester. Hørduge passer rigtig godt som en kulisse for kønne tallerkner, bestik og glas – og selvfølgelig noget dejlig mad. Deres rustikke og luksuriøse look egner sig til mange slags fester – specielt konfirmationsfester.

Derudover behøves de ikke at blive gemt væk når festen er forbi. De kan nemlig sagtens bruges til andre arrangementer, f.eks. når vennerne kommer forbi, eller til helt normalt hverdagsbrug, hvis man har lyst til at gøre lidt mere ud af den almene borddækning.

Så er de også meget nemme at vaske, og det er endda uden at de går i stykker. Tværtimod, så bliver hørduge faktisk mere smukke og blødere for hver vask de får.

I Villa Boheme kan du finde hørduge i forskellige længder i mørkegrå, mørkeblå, beige og natur farve. Alle farverne er meget formelle og rustikke, og passer derfor rigtig fint til en konfirmationsfest, hvor det godt må være lidt fint.

Klik her for at se hele vores udvalg af hørduge.

Servietter

Når bordet skal dækkes korrekt, så er det vigtigt at hver gæst får tildelt en mundserviet. Oftest bruger man papirservietter, da de er nemme at have af gøre med, og er billige at producere.

Hvis man derimod vil gøre lidt mere ud af det, så kan man dekorere bordet med dækkeservietter lavet af hør, som også matcher de flotte hørduge. Mundservietter lavet af hør er markant mere komfortable at bruge end normale papirservietter – derudover, så kan de genbruges, da de sagtens kan vaskes i en vaskemaskine på 40 grader.

Mundservietter natur

I Villa Boheme sælger vi mundservietter lavet af hør, som måler 40 x 40 cm.

 

Du kan finde vores mundservietter ved at klikke her.

Udover at de er mere behagelige at benytte, så vil mundservietter lavet af hør også give borddækningen et mere ekslusivt og formelt look, og kan derfor klart anbefales til konfirmationsfester.

Borddekorationer

Borddekorationer er prikken over i’et til enhver borddækning. Her er der ingen grænser for hvad man kan pryde bordet med, og derfor kan man være meget kreativ med hvad for nogle dekorationer der skal stå. Bare husk, at pynten helst ikke skal fylde det hele – der skal nemlig også være plads til maden og til at folk kan snakke ind over bordet med hinanden.

Sjove og unikke detaljer i borddekorationen kan give konfirmationsgæsterne en god oplevelse, og så kan dekorationerne også bruges til at dække for de pletter, der uundgåeligt kommer til at ende på dugen under festens forløb.

Se f.eks. vores runde zinkfade, som kommer i flere forskellige størrelser, som man bl.a. kan bruge til at stille på midten af bordet og dekorere med forskelligt nips fra naturen, som set på nedenstående billede.

Rundt zinkfad

Derudover kan fadene også bruges til at servere drinks og snacks.

Klik her for at se hele vores udvalg af fade og bakker.

Hvis du ønsker at dække bordet med fyrfadslys, så kan vi anbefale vores fyrfadsstager i lavendelfarvet glas, som giver et farverigt indspark i den ellers formelle borddækning. De er utroligt velegnede til en festlig borddækning, og så bliver det også en hel del hyggeligere når der kommer levende lys på bordet til konfirmationen.

Fyrfadsstage med lavendel

Et alternativ til den lavendelfarvede fyrfadsstage er vores zinkskåle med bølgekant, som rummer lidt mere, hvilket betyder, at man kan putte større fyrfadslys i – eller noget helt andet, hvilket man selv kan bestemme. F.eks. kunne det se rigtig flot ud, hvis man lagde noget mos og en fyrrekogle fra naturen i. Hvis man er forsigtig, så kan man placere et levende lys ved siden af, så længe at mosen eller koglen ikke kommer for tæt på ilden.

Skål i zink med bølgekant

I Villa Boheme sælger vi også små bloklys i off-white, som du nemt kan putte i zinkskålen. De to produkter supplerer nemlig hinanden rigtig godt. De små bloklys er meget neutrale i faconen og farven, hvilket gør at de farvemæssigt er nemme at kombinere med andre genstande, og derfor også er super praktiske til konfirmationer.

Lille bloklys i off-white

Klik her for at se hele vores udvalg af borddækningsinteriør.

Flere ideer til borddækning til konfirmation

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, så er der et hav af valgmuligheder når det kommer til borddekorationen til en konfirmationsfest. Du kan nemt blive inspireret og finde mange ideer på Pinterest, eller du kan besøge Villa Bohemes Facebook- eller Instagramside, hvis du gerne vil holde dig opdateret med hvad vi får af spændene varer i webshoppen, som kan bruges til konfirmationsfesten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Borddækning langbord hvid dug
Indholdsfortegnelse

LÆS OGSÅ

Nytårsdug
Borddækning til nytår

Nytårsaften er en af de mest festlige og glædelige begivenheder i løbet af året. Det er en aften, hvor vi siger farvel til det gamle år og hilser det nye velkommen med forhåbninger og glæde. En vigtig del af denne fejring er at samle venner og familie omkring et smukt

Læs mere »
Blå hørdug
Borddækning til bryllup

Når du planlægger dit bryllup, er borddækningen ikke bare en praktisk detalje – det er en kunstform, der sætter tonen for din store dag. Et veldækket bord er ikke kun et sted for dine gæster at spise; det er en central del af den samlede æstetik og atmosfære ved dit

Læs mere »
Julebord
Borddækning til jul

Julen er en af de mest hyggelige tider på året, og borddækningen spiller en stor rolle for den festlige stemning. Derfor er det værd at tænke lidt over, hvordan du vil dække dit julebord.

Læs mere »